Patrick-2 Kruising

2 weeks 4 days
Limburg
53 visits
About me
Patrick-2
Reserved

Na jarenlang asiel zit Patrick nu bij een liefdevol foster gezin. Hij houdt alles van gepaste afstand in de gaten en kiest voor afzondering als hij zijn rust wil. Hij wandelt goed mee tijdens de wandeling maar het moet niet “te druk” worden met van alles en nog wat om hem heen. Dit ervaart hij als stress. Tegenover vreemde honden is hij terughoudend en conflict vermijdend. Patrick is geen hond die geschikt is voor een drukke stad. Bij rust, ruimte en regelmaat zal hij het beste tot ontwikkeling komen. Precies die ingrediënten die hij nu ook bij het foster gezin krijgt.

Heel bijzonder: Patrick laat de katten en loslopende kippen met rust; hij heeft er geen aandacht voor. Patrick is vriendelijk maar voorzichtig jegens andere mensen.

Na jarenlang asiel zijn lawaaiige onbekende machines en andere bewegende constructies nog eng, net als groepjes uitgelaten spelende kinderen. Patrick probeert ons dan te overtuigen dat het beter is om rechtsomkeert te maken. Op plotselinge harde geluiden zoals knallen en langs racende motoren reageert hij ook nog schrikachtig maar vaker herstelt hij zich snel.

Hij blaft niet tot weinig, alleen als hij mensen bij het hek ziet of hoort.

Hoewel Patrick in huis een zekere gereserveerdheid bewaart t.o.v. onze andere honden lijkt hij hun aanwezigheid wel op prijs te stellen en kan al een aantal uren met hen alleen zijn. De tuin is een favoriete verblijfplaats, Patrick is er dol op: snuffelen, rollen, rondhangen. Op dit moment speelt Patrick nog niet met de andere honden en ook niet met speeltjes.

De ontwikkeling van Patrick gaat op en neer. De ene dag lijk je grote stappen te maken in zijn inburgering terwijl de volgende dag plots een stapje terug wordt gedaan. Patrick geeft duidelijk aan dat hij tijd nodig heeft. De negatieve energie van jaren asiel moet er nog meer uit. Zijn toekomstige gezin moet zeker geduld hebben met deze prachtige jongen.

Zoals we dat bij honden wel vaker zien is Patrick gek op snackjes en kluifjes. Ook laat hij zich graag borstelen, daar lijkt hij echt van te genieten.

Meer weten? Een vrijblijvend gesprek met het foster gezin of een kennismaking is altijd mogelijk.

https://www.mymartin.eu/patrick-2/

De adoptiebijdrage voor Patrick is 350,00 euro. Voor dit bedrag heeft u een prachtige, lieve, unieke en mooie hond die ook nog eens gechipt, gevaccineerd en gecastreerd is. Dit is inclusief de reis van Moskou naar Nederland en de bijdrage voor de verplichte veterinaire controle.

My looks
Dog
Kruising
Male
Senior dog
Medium dog (10-20kg)
Social attitude
Unknown with kids (-10yrs)
OK with kids (+10yrs)
Dog friendly
Cat friendly
Living with your family
Normal energy level
Not 100% house trained
Travel by car is ok
Can be alone for a few hours
Medical ID
Vaccinated
Microchipped
Desexed
Wormed
Not heart worm treated