Moose kruising Herder

2 months 2 days
Pan-European
17 visits
About me
Moose
Reserved

ACE: Moose
Maart 2019, uit het dagboek van Fabienne :

Het trieste verhaal van Moose, de hond van de geitenboer,...

We zijn het gewend om aparte en vreselijke levensverhalen te horen, maar als het vlak voor je neus gebeurt, is het altijd nog net iets realistischer,... Een Engelse vrouw belde ons op in verband met een hond die al 3 dagen vast zat te midden van de bergen, en daar niet meer weg kon. Hij was daar door de geitenboer vastgemaakt om te sterven, zo doen ze dat wel vaker en dat is hier ook heel normaal,... Zonder eten, zonder drinken,... De hond jankte en jankte, huilde en huilde maar werd daar door geen mens gehoord,... Het was puur toeval dat deze Engelse familie er langs wandelde en het heel raar vond dat de hond daar in the middle of nowhere was vast gemaakt,... Bovendien kwam de geitenboer er net dan nog eens langs, en riep de mensen de huid vol, dat ze zich vooral niet moesten bemoeien met zijn honden,...

De volgende dag gingen ze er weer langs en lag de hond onbeweeglijk op de grond,... Toen zijn we het arme beest gaan bevrijden,... Stapje voor stapje door de dichte begroeiing heen,... Hij leefde gelukkig nog, maar kon gewoon niet meer,... Hij werd per spoed opgenomen in een urgentie kliniek, want hij was volledig gedehydrateerd en uitgemergeld,... Stilaan maar zeker kwam het beestje weer tot zichzelf en dronk gedurende 5 minuten zonder stoppen,... Zijn hele lijf was zo zwak dat hij niet meer op zijn pootjes kon staan,...

De Engelse familie is ons nog komen vragen om zeker niet aan de geitenboer door te geven dat zij ons alarmeerden, want ze zijn bang voor die man omdat hij ook vaak honden en katten vergiftigt,... Ze waren doodsbang dat hij hun dieren zou raken,... Kan je je voor stellen!?

Moose, zo heet deze lieverd nu, is er weer eentje extra bij ons, maar zeker weten dat deze lieve speciale schat een warme mand zal vinden,... Hij is nu gered en komt stilaan weer tot zichzelf, hij eet en drinkt en knuffelt als geen ander,... Hij is sociaal met andere honden en is gewoon een goede hond !
Moose is een mannetje van ca. 5 jaar oud.

Moose is een grote hond (Cross Shepherd): hij is ca. 62 cm hoog en weegt ca. 30 kg.

Moose verblijft momenteel in Spanje

ACE referentie nummer: 15899

Het kan zijn dat er, op het moment dat u deze advertentie onder ogen krijgt, inmiddels iets is gewijzigd in de situatie van de hond. Kijk daarom ook altijd even op onze site voor de meest aktuele status.

ACE (Animal Care of Espagna) is een erkende, niet-gesubsidieerde organisatie in Zuid Spanje die ter plaatste ijvert voor betere wetgeving i.v.m. dierenwelzijn, castratieprogramma's opzet en educatie geeft over verzorging en omgang met dieren in plaatselijke scholen. ACE REDT OOK HONDENLEVENS DOOR ADOPTIE.

In België werkt de organisatie onder de naam SHIN (Spaanse Honden In Nood)

De adoptiebijdrage voor een hond bedraagt € 300,00 (€ 185,00 voor honden ouder dan 10 jaar) en omvat:
* de reis van de hond vanuit Spanje;
* castratie of sterilisatie (mits de leeftijd en gezondheid dit toelaat);
* de entingen : rabiës en cocktail.
* ontworming.
* tanden reiniging (Geen chirurgie).
* pups zijn geënt volgens het standaard vaccinatieprogramma overeenkomstig de Europese aanbevelingen. Op basis van leeftijd moeten mogelijk na aankomst nog aanvullende entingen gebeuren
* bloedtest op Middellandse Zeeziektes: leishmania, ehrlichia en hartworm - meer info op www.ace-charity.org
* Europees dierenpaspoort;
* Alle honden zijn gechipt, het nummer staat in het paspoort;
* De adoptant draagt de kosten van en zorgt voor de registratie van de chip: in Nederland bij NDG en in België (verplicht) bij Dogid.

ACE | SHIN is een ideële organisatie waar vrijwilligers zich inzetten om in Spanje zieke, mishandelde, verwaarloosde of achtergelaten honden (o.m. uit dodingsstations) op te vangen, te verzorgen en een fijn leven te geven. ACE | SHIN levert geen perfecte honden af. Hou er daarom rekening mee dat de honden door hun (vaak onbekend) verleden, een rugzakje kunnen meedragen en dat u na adoptie voor onverwachte medische kosten kan komen te staan. Al onze honden verdienen een liefde- en begripvolle thuis.

Hebt u interesse in deze hond of in een van onze andere honden? Stuur ons dan een mailtje met daarin de naam van de hond en het referentienummer. Vertel alvast iets over u zelf, zoals uw thuissituatie en werktijden. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Meer info over de adoptieprocedure vindt u op www.ace-charity.org
 

My looks
Dog
kruising Herder
Male
Adult dog
Large dog (21-50kg)
Social attitude
Unknown with kids (-10yrs)
OK with kids (+10yrs)
Dog friendly
Unknown with cats
Living with your family
Normal energy level
Not 100% house trained
Unknown travel by car
Can be alone for a few hours
Medical ID
Vaccinated
Microchipped
Desexed
Wormed
Not heart worm treated