Mercedita

1 week 4 days
Pan-European
25 visits
About me
Mercedita
Available for adoption

ACE: Mercedita
Oktober 2018, uit het dagboek van Fabienne : Mercedita, het pispaaltje van de kattenkolonie,...

Het kleine dingetje werd gedumpt door de ene of de andere, daar waar een vrouwtje elke dag een kolonie katten eten geeft,... Veel mensen weten dat poezen daar toch wel eten krijgen en vinden het daarom een 'gemakkelijke' dumping plek,... Ze zijn er dan van af, en hun geweten is gesust,... Maar wat er dan met hen gebeurt, dat kan hen niets schelen,... Mercedita verschool zich steeds achter een grote steen, want telkens wanneer ze wilde eten, kreeg ze van de andere katten een knauw en werd weg gejaagd. Het vrouwtje kreeg het in de gaten en zette vanaf dan eten voor haar apart, verscholen,... Kleine Mercedita was zo dankbaar dat ze telkens het vrouwtje volgde tot aan haar auto,... Het ontroerde haar zo dat ze ons vroeg of dit poesje geen kans zou kunnen maken op adoptie,... En zo gingen we Mercedita's verhaal neerschrijven,... Het is een zeer apart, trouw poesje, erg loyaal, sociaal en super volgzaam,... Ze is een echte knuffelpoes,...
Mercedita is een vrouwtje van ca. 5 maanden oud.

Mercedita is een European Shorthair: zij is ca. 18 cm hoog en weegt ca. 2 kg.

Mercedita verblijft momenteel in Spanje

ACE referentie nummer: 15252

Het kan zijn dat er, op het moment dat u deze advertentie onder ogen krijgt, inmiddels iets is gewijzigd in de situatie van de kat. Kijk daarom ook altijd even op onze site voor de meest aktuele status.

ACE (Animal Care of Espagna) is een erkende, niet-gesubsidieerde organisatie in Zuid Spanje die ter plaatste ijvert voor betere wetgeving i.v.m. dierenwelzijn, castratieprogramma's opzet en educatie geeft over verzorging en omgang met dieren in plaatselijke scholen.

ACE REDT OOK HONDEN- EN KATTENLEVENS DOOR ADOPTIE.
In België werkt de organisatie onder de naam SHIN (Spaanse Honden In Nood)

De adoptiebijdrage voor een kat bedraagt € 195,00 en omvat:
* de reis van de kat vanuit Spanje;
* castratie of sterilisatie (mits de leeftijd en gezondheid dit toel aat);
* de vaccinaties voor Leucose, katten- en niesziekte;
* Kittens zijn geënt volgens het standaard vaccinatieprogramma overeenkomstig de Europese aanbevelingen. Op basis van leeftijd moeten mogelijk na aankomst nog aanvullende entingen gebeuren;
* ontvlooien en ontwormen;
* Europees dierenpaspoort;
* Alle katten zijn gechipt, het nummer staat in het paspoort;
ACE | SHIN is een ideële organisatie waar vrijwilligers zich inzetten om in Spanje zieke, mishandelde, verwaarloosde of achtergelaten honden en katten (o.m. uit dodingsstations) op te vangen, te verzorgen en een fijn leven te geven.
ACE | SHIN levert geen perfecte honden en katten af. Hou er daarom rekening mee dat de dieren door hun (vaak onbekend) verleden, een rugzakje kunnen meedragen en dat u na adoptie voor onverwachte medische kosten kan komen te staan.
Al onze honden en katten verdienen een liefde- en begripvolle thuis.
Hebt u interesse in deze kat of in een van onze andere katten ? Stu ur ons dan een mailtje met daarin de naam van de kat en het referentienummer. Vertel alvast iets over u zelf, zoals uw thuissituatie en werktijden. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.
Meer info over de adoptieprocedure vindt u op onze website: www.ace-charity.org

'Voor meer informatie over 'Mercedita' gelieve te mailen naar adopties.katten@ace-charity.org'

My looks
Cat
Kitten
Cat
Social attitude
OK with kids (-10yrs)
OK with kids (+10yrs)
Dog friendly
Cat friendly
Living with your family
Indoor cat, but must be able to go outside
Medical ID
Vaccinated
Microchipped
Desexed
Wormed
Not heart worm treated