Korra Kruising Herder/Poolhond

2 months 3 weeks
Limburg
324 visits
About me
Korra
Adopted

Lieve, prachtige Korra. Ziet eruit als een herder met een vleugje poolhond maar is qua karakter een poolhond met een vleugje herder.

En dat zorgde er voor, dat ze na een adoptie terug is gekomen van haar adoptie-adres. Want een poolhond is echt andere koek dan een herder. We zoeken dus een adoptant met ervaring en/of affiniteit met poolhonden. Laten we eens kijken naar haar CV.

Algemeen:
Korra is een prachtige hond, een lieve hond, een gezellige hond, een echte kletser. Ze is enthousiast, actief, blij, gek op water, makkelijk in de auto, goed met andere honden. Korra is gek op kusjes geven, hecht zich snel aan een nieuwe eigenaar, maar is wat afstandelijk naar vreemde mensen. Korra laat zich horen bij ‘verdachte situaties’. Maar haar idee van ‘verdachte situaties’ is even anders dan bij ons mensen.

Korra trekt aan de lijn. Aan de korte lijn dan. Aan de langere (3 m) lijn valt dat al alles mee en aan de 10 m lijn is het prima met haar wandelen. Ze heeft ruimte nodig om te bewegen. Ze snuffelt graag en veel.

Temperament:
Korra is een zeer actieve hond. Buiten kunnen de wandelingen niet lang genoeg zijn. Binnen is Korra een rustige, aanhankelijke hond. MITS er tegemoet is gekomen aan haar behoefte aan beweging. Anders is ze onrustig en vocaal. Niet dat ze constant de boel bij elkaar blaft. Maar zachtjes janken en ‘praten’ op husky-manier. Korra komt graag voor een knuffelbeurt. Kan daarin wat opdringerig zijn. Soortgenoten duwt ze aan de kant, zodat ze zelf alle aandacht krijgt.

Ze wil heel graag naar buiten. En lang. Deze dame is niet zomaar moe. Fietsen, hardlopen, lange wandelingen; het zit allemaal in haar pakket. Ze vindt het ook heerlijk. Ze heeft weinig moeite met slecht weer. Plonst ook graag door het water. Deze hond is echt een buitenhond. Niet voor in een kennel. Want ze is graag overal bij. Maar samen er op uit. Wordt er tegemoet gekomen aan haar bewegingsbehoefte, dan is ze in huis heerlijk rustig.

Korra kan ook best even mee lunchen in een eetcafé. Nu nog niet te lang. Moet opgebouwd worden. Maar je lunch kun je rustig opeten (pannenkoek en twee kopjes thee lukt prima). Wel op een plek waar ze goed overzicht heeft. En wel ná de wandeling natuurlijk. Maar dan gaat ze rustig liggen, alles observerend. Niet te dicht bij de deur, want binnenkomende mensen bestempelt ze als ‘verdachte situatie’

Gedrag naar volwassenen:
Korra is ontzettend lief. Is graag bij je en wil graag samen op pad. Bemoeit zich ook overal mee. Helpt graag in het huishouden. Komt bij je liggen als je aan het koken bent. Heeft graag alle aandacht en is gek op knuffels. Onbekende mensen in huis vindt ze verdacht. Niet dat ze waaks is, maar eerder onzeker. Ze vertrouwt ze niet. Maar na even doorzetten, legt ze zich neer bij de nieuweling in huis.

Gedrag naar kinderen:
Gedrag naar kinderen is prima. Ze is lief. Maar ze is graag bij actie in de buurt. Dus als kinderen gaan rennen, rent ze graag mee. En aangezien ze nogal actief is met haar voorpootgebruik, en vrij lomp is, is dat met kleine kinderen misschien niet handig. Want ze is best sterk. Ze bedoelt het niet slecht, maar toch.

Gedrag naar andere dieren:
Korra heeft een jachtpassie. Los lopen zal dan ook een hele kluif worden, want ze ziet alles wat beweegt. Katten: zolang ze stil liggen, is er niks aan de hand. Maar dan vindt Korra er niks aan. En Korra heeft verstand van katten, want ze weet hoe je ze aan de praat krijgt: beetje in de kat duwen en dan gaat hij vanzelf bewegen. En dan kun je erachteraan! Een kreng van een kat zou overigens wel kunnen, want na één haal op haar neus toont Korra wel respect.

Ook vee kan rekenen op haar onverdeelde aandacht. Bij het fosteradres zijn paarden. Samen met de foster loopt ze gewoon tussen de paarden door, snuffelt aan ze en likt hun neus. Ze wil ze geen kwaad doen. Maar ook hier heeft Korra verstand van. Aan de voorkant van het paard wil ze dan ook niet zijn. Als je een paard in beweging wil krijgen, moet je aan de achterkant zijn! Een klein hapje in de achterbenen en ze gaan rennen! Dat is het allerleukst! Je moet dus goed je ogen open houden, als je ruiters tegen komt in het bos. Toch is Korra goed te begeleiden. Tuurlijk trekt ze dan aan de lijn. Maar je kunt haar makkelijk meenemen. Ze is absoluut houdbaar.

Alleen kunnen zijn:
Korra kan prima alleen zijn. Ze gaat dan rustig liggen, sloopt niks en geen ongelukjes in huis. De eerste paar minuten kan ze (vocaal) laten weten, dat ze liever met je mee gaat. Maar ze blijft niet blaffen en janken. Blijft ze thuis, samen met een andere speelse hond, dan zal ze deze uitdagen tot spelen wat misschien niet handig is, als er verder niemand thuis is.

Leergedrag/nieuwsgierigheid:
Hierin is Korra ook een echte poolhond. Ze is slim en ontzettend nieuwsgierig (denkspelletjes). Alle dingen (en mensen) worden zeer nauwkeurig besnuffeld en onderzocht. Ze luistert (binnen) ook best goed naar aanwijzingen wat wel en wat niet mag. Maar commando’s opvolgen is niet haar favoriete onderdeel. ‘Hier komen’ binnen lukt nog wel aardig. Buiten is dat een heel ander verhaal. Dan doet ze dat alleen als er niks anders te doen is óf als een andere hond wél komt. Hetzelfde geldt voor het commando ‘zit’. Ze kent het commando echt wel. Maar je moet even geduld hebben.

Gedrag naar andere honden:
Korra is perfect met andere honden. Bij het uitlaten is ze wel eens geïnteresseerd, maar hoeft er niet persé op af. Je kan met haar dan ook prima andere honden passeren. Korra is enthousiast. Bij honden in huis, wil ze graag de baas spelen. Ze legt een poot op de andere hond of wil er op rijden. Onnodig te zeggen, dat niet alle honden daar van gediend zijn. Dus als tweede hond in huis is het goed om rekening te houden met het karakter van de eerste hond.

Wie zoeken we voor Korra:
Korra is gebaat bij iemand die haar onafhankelijke karakter kan waarderen. Voor mensen die toch graag gehoorzaamheid zien (en hopen op het herderdeel in Korra) en minder sportief zijn aangelegd, wordt het een teleurstelling. Echter een gezin/persoon die de tijd en energie heeft om veel met deze hond te doen, gaan enorm van haar genieten! Iemand die een goed omheinde tuin heeft, zodat ze ook los van de lijn zich even kan uitleven. Een leuke speelse reu reeds aanwezig? Geweldig! Korra is uniek! Voor de liefhebber is dit een wereldhond. Je allerbeste vriendin!!

Meer info:  www.mymartin.eu/korra/

https://youtu.be/xxI4QNOU6m0

https://youtu.be/coRTnX-QKRc

https://youtu.be/_rAD5k_P1HI

 

My looks
Dog
Kruising Herder/Poolhond
Female
Young dog
Large dog (21-50kg)
Social attitude
Not OK with kids (-10yrs)
OK with kids (+10yrs)
Dog friendly
Not cat friendly
Living with your family
Normal energy level
House trained
Travel by car is ok
Can be alone for a few hours
Medical ID
Vaccinated
Microchipped
Desexed
Wormed
Not heart worm treated