PAIGE CHIHUAHUA

8 months 3 weeks
Belgium
353 visits
About me
PAIGE
Available for adoption

PAIGE CHIHAHUA  Gesteriliseerd teefje geboren 2010.

 

Als ik zeg dat ze rotverwend was geeft dit een pejoratieve ondertoon. En zo was het niet. Neen, Paige werd behandeld als een prinsesje met op maat gemaakte luxe slaapmand , een hele garderobe en speelgoed waar je alle schappen van een Dreamland kan mee vullen. Maar Paige heeft geen rotkarakter zoals de “Paris Hiltons sacochen” Chi’s. Welopgevoed en luistert als een Duitse scheper.

Haar baasje is overleden en de dochter nam het hondje bij haar. Maar hun druk leven met twee buitenhuiswerkende partners en jonge kinderen waren niet de juiste biotoop voor dit hondje dat wel gewoon was van in het middelpunt van de belangstelling te staan.

De dame vroeg raad aan haar dierenarts en deze vertelde dat er uiteindelijk maar één oplossing was : een nieuw baasje vinden dat haar terug die volle attentie kan geven.

Ze liet het hondje met veel spijt achter omdat deze dacht dat een gouden mandje in zijn cliënteel toch wel gouw gevonden zou zijn. Het draaide anders uit. Gedurende drie weken zat het hondje in een piepklein kooitje in de recovery.

Er waren vele gegadigden maar het waren allemaal één doorslag van waar ze kwam. Mensen die nog volop in het beroepsleven staan met lange uithuizigheid en mensen met andere honden. Want dat is ook een probleem. Zet haar bij een grote hond en ze vertoont zich niet meer van schrik. Zet haar bij een kleine hond en ze valt uit want ze duld geen concurrentie. In sociale context op straat , restaurant, geen probleem. Maar privé wil ze de eniger zijn.

Via een collega met zeer goede ervaring met onze organisatie, neemt hij contact op .  Hij beseft dat rehoming een full time commitment is en zijn drukke “core business” niet de garantie geeft om een “matching couple” te vormen met dit juffertje.

We zijn haar gaan ophalen in Waterloo en ik haalde har zelf uit het kooitje. Ik kreeg al onmiddellijk een “dank-u-wel” lik op mijn neus. De terugweg van 148 km die weer meer stilstaan dan rijden was, heeft ze geen kik gegeven. Absoluut zindelijk en vertrouwd met een Bench.

Uiteraard hebben we haar nog laten steriliseren en een goedaardig melkliergezwelletje werd weggenomen. Europees paspoort, chip en inentingen tot 06.11.2019 . Klaar om een gouden mandje te vinden.

 Mail naar seniordogrescuebelgium@gmail.com voor  een  kleine vragenlijst die ons een idee geeft waar deze hond welkom is  en samen zien we dan of deze hond beantwoord aan uw verwachtingen . Hier staan ook de adoptievoorwaarden op vermeld.

WE ANTWOORDEN NIET OP MAILS WAAR NIET DUIDELIJK NAAM TEL NUMMER EN ADRES VERMELD STAAN

My looks
Dog
CHIHUAHUA
Female
Adult dog
Small dog (5-9kg)
Social attitude
Not OK with kids (-10yrs)
OK with kids (+10yrs)
Not dog friendly
Unknown with cats
Living with your family
Normal energy level
House trained
Travel by car is ok
Can be alone for a few hours
Medical ID
Vaccinated
Microchipped
Desexed
Wormed
Not heart worm treated