IRA Jack Russell

9 months 1 week
Belgium
471 visits
About me
IRA
Available for adoption

TER ADOPTIE                                       IRA Jack Russel gecastreerd reutje.

Na een zwaar arbeidsongeval leeft een alleenstaande man tien jaar met een invaliditeitsuitkering teruggetrokken in een huurhuisje. Verleden maand gaat de man naar de spoed met hevige darmklachten. Daar stelt men vast dat hij terminale kanker heeft en op amper 14 dagen sterft hij in de kliniek. De buren gaven inmiddels eten aan de hond die wachtte in het lege huisje naar zijn baasje.

Zelf hebben ze drie katten en dat is het enige element dat met hem niet compatibel is.

Maar baasje kwam nooit meer terug. Ze contacteerden en herplaatsingsorganisatie die niet tuk waren om een seniorke op te vangen en onze gegevens doorspeelden. Wij hebben niet geaarzeld om deze onfortuinlijke viervoeter te helpen.

Zoals verwacht met niets in orde. De laatste acht jaar nooit meer bij een dierenarts geweest. Rotte kiezen, niet gecastreerd enz. Hij werd gecastreerd en volledig in orde gebracht.

Ik had de dierenartsen verwittigd dat als er bij de bloedanalyse gezondheidsproblemen waren het helaas omwille van het kostenplaatje het einde verhaal was. Maar het hondje is zo meegaand, “all rounderke “ eerste klas dat dit geen optie was. Hij was twee dagen bij ons alvorens naar opvanggezin te gaan en ik kon dus zelf ervaren dat het een “goeike” is . We hebben alle nodige kosten gedaan en we vinden zeker iemand die hem nog liefde wil geven. Want door onze grondig pré adoptie “health report” is er ontdekt dat zijn bijnier sputtert. Cortisone aanmaak schommelt. Een pilletje per dag en het probleem is opgelost. Alleen dit is niet helend maar stabiliseert en dit is dan wel levenslang. Wij hebben een Boston Terriër van 12 jaar die al drie jaar met deze medicatie functioneert. Dus bij consequent inname niet levensbedreigend. Dit medicament is natuurlijk niet gratis. Samen met de adoptant overwegen we dan in welke mate deze de kosten kan dragen of we er een mouw moeten aan passen. Geboren in 2005 maar hart, longen, lever zijn als van een hondje van zes jaar.

 Jack Russels hebben volledig ten onrechte een slechte pers : Nerveus, gravers, blaffers, hyperactief. Niets van dat alles bij IRA.  Dit is een innemend hondje dat een gezellige compagnon is. Zijn baasje had het niet breed maar hield van zijn hondje en het was zijn toeverlaat.

IRA wil nu terug een veilige haven hebben. Het hondje laten inslapen had de gemakkelijkheidsoplossing geweest. De man heeft geen erfgenamen. Het hondje zou gewoon opgehaald zijn door een dienst van de stad om naar een dierenarts te brengen voor het ultieme spuitje. De buren hebben de goede reflex gehad en dit scenario willen vermijden. Levensverwachting nog zeker 1000 dagen bonus op de dood. Wie opent zijn hart voor deze onfortuinlijke viervoeter.

Mail naar seniordogrescuebelgium@gmail.com voor  een  kleine vragenlijst die ons een idee geeft waar deze hond welkom is  en samen zien we dan of deze hond beantwoord aan uw verwachtingen . Hier staan ook de adoptievoorwaarden op vermeld.

WE ANTWOORDEN NIET OP MAILS WAAR NIET DUIDELIJK NAAM TEL NUMMER EN ADRES VERMELD STAAN

My looks
Dog
Jack Russell
Male
Senior dog
Small dog (5-9kg)
Social attitude
Not OK with kids (-10yrs)
OK with kids (+10yrs)
Dog friendly
Not cat friendly
Living with your family
Normal energy level
House trained
Travel by car is ok
Can be alone for a few hours
Medical ID
Vaccinated
Microchipped
Desexed
Wormed
Not heart worm treated