Nox (te Brugge)

9 months 2 weeks
East Flanders
526 visits
About me
Nox (te Brugge)
Available for adoption

Naam: Nox

Geboortedatum: geschat op 2008

Geslacht: Kater

Vrij: Onmiddellijk

Gecastreerd/gesteriliseerd: ja

Gechipt en geregistreerd: ja

Gevaccineerd: 2x

Kan omgaan met kinderen: nee

Kan omgaan met honden: nee

Kan omgaan met katten: nee

 

Deze kat verblijft in Zedelgem.

 

Voor deze kat zoeken we een thuis waar hij naar buiten kan in een volledig afgeschermde tuin waar hij niet uit kan.

 

Karakter en achtergrond van de kat:

Lieve Nox werd gevonden in de buurt van een drukke weg in Brugge. Graatmager en uitgeput. Uit onderzoek bleek dat Nox niet alleen honger leed, maar ook erge bloedarmoede had. En alsof dat nog niet genoeg was, was hij ook zwaar geconstipeerd.

Met kwaliteitsvol eten, aandacht en de nodige medische zorgen kregen we de bloedarmoede en honger onder controle, maar de constipatie en misselijkheid bleven. Zo begon een zoektocht naar het juiste voer voor deze lieve kater.

Nox eet nu een combinatie van twee soorten brokjes van Hills en moet dat blijven eten om nieuwe constipatie te vermijden. Met het juiste voer heeft hij geen problemen meer.

 

Nox is bijzonder aanhankelijk, rustig en lief. Hij houdt niet van drukte, daarom plaatsen we hem niet bij kinderen en niet bij andere huisdieren. Het liefst heeft hij alle aandacht en aaitjes voor zich alleen.

Omdat Nox wel heel graag naar buiten wil, en dit met zijn speciale dieet niet vanzelfsprekend is, zoeken we voor hem een thuis waar hij naar buiten kan in een volledig afgeschermde tuin, waar hij dus niet uit kan.

 

Alle katten zijn ontvlooid, ontwormd, gevaccineerd, gesteriliseerd, gechipt en geregistreerd.

Nox is getest op aids en leucose en testte negatief.

 

We vragen de gebruikelijke tussenkomst in de dierenartskosten van 120 euro wanneer het herhalingsvaccin nog moet gebeuren en 130 euro wanneer beide vaccinaties al gegeven werden.

 

Adoptieprocedure:

Er wordt eerst telefonisch nagegaan of er een goede match kan zijn tussen jou en de kat, nadien kan een afspraak gemaakt worden voor een bezoekje zodat jullie met elkaar kunnen kennis maken. Bij adoptie wordt een adoptiecontract getekend en de adoptiebijdrage wordt betaald bij het afhalen van de kat. Iedere kat vertrekt met een Europees paspoort.

 

Voor meer info kan je contact opnemen met Inez op het nummer 0499 700 345 tijdens werkdagen tussen 14 en 20 uur en tijdens het weekend tijdens 10 en 20 uur. Gelieve een boodschap in te spreken en je naam, telefoonnummer en voor welke kat je belt achter te laten indien er niet wordt opgenomen. Op sms’en wordt niet gereageerd.

 

www.katzoektthuis.be

My looks
Cat
Adult cat
Tomcat
Social attitude
Not OK with kids (-10yrs)
Unknown with kids (+10yrs)
Not dog friendly
Not cat friendly
Living with your family
Indoor cat, but must be able to go outside
Medical ID
Vaccinated
Microchipped
Desexed
Wormed
Not heart worm treated