Ringo Mechelse Herder

8 months 5 days
East Flanders
1008 visits
About me
Ringo
Available for adoption

Hallo! Ik ben Ringo, een Mechelaar reu geboren op 10/09/2017. Als je mij vergelijkt met de andere honden van mijn ras ben ik wat groter uitgevallen. Ik zit al sinds september 2018 in het asiel. En eerlijk gezegd, is dit niet goed voor mij want ik ben nog jong en heb nood aan een consequente opvoeding en veel uitdaging.

Ik ben een hond die heel vlug leert. Op dit moment raden de mensen van het asiel mij niet aan voor een gezin met kinderen. Ik ben angstig en onzeker en kan daardoor agressief uit de hoek komen. Nochtans was ik de eerste maanden in het asiel vooral een enthousiaste, intelligente jonge hond die genoot van wandelen en aandacht. Ik was toen ook al wat beschermend. Nu is het wandelen erg moeilijk. Ik reageer hevig op de leiband.

Los op de speelweide ben ik rustiger. Zo luister ik heel goed naar mijn naam, kan ik me, mits weinig afleiding, focussen op een begeleider en ken ik enkele basiscommando's. Op dit moment zijn de vrijwilligers van het asiel zo veel mogelijk bezig met mij op de speelweide. Speeltjes die weggegooid worden gaan halen, vind ik super. Loslaten lukt nog niet zo goed. Voor een snoepje toon ik welke commando's ik ken. Deze positieve, consequente aanpak helpt me met kleine stapjes vooruit.

Mijn dominante kantje laat ik wel af en toe eens zien. Ik moet nog echt leren dat ik moet luisteren en niet op de verkeerde manier reageer. Ik bijt niet om echt iemand te verwonden, ik durf wel knappen om te waarschuwen. Opgelet dus.

Het afleren van het knappen en leren wandelen aan de leiband zijn nog mijn twee grootste werkpunten. Voorlopig lukt dat wandelen aan de leiband niet meer.

Normaal gezien reageer ik niet agressief op andere honden, het kan zelfs een hulpmiddel zijn voor mij om me aan te passen aan vreemde mensen, een andere omgeving,.. Een introductie met een andere hond zal wel steeds op een aangepaste manier moeten gebeuren.

Ik kan alleen thuisblijven. Mocht je mij in de wagen plaatsen, is het beter om mij in een bench te plaatsen, aangezien ik veel over en weer loop.

Ik ben geen beginnershond. Enkel iemand die veel ervaring heeft met moeilijke honden en over een grote, goed afgezette tuin beschikt komt misschien in aanmerking. Ben jij dat, kom dan gerust eens langs om kennis te maken.

Tot snel, Ringo

Neem bij vragen of interesse telefonisch contact op met het asiel op: 09/253 29 93. op deze manier krijg je het snelst een antwoord.

Indien je enkel een hok in de tuin of bench thuis bieden dan hoeft u ons niet te contacteren.

Waar kan je me vinden? 
Dierenbescherming Meetjesland - Wildestraat 34 te 9940 Doornzele (regio Gent) (België) 

Openingsuren: 
maandag tot zaterdag van 10u30 -17u00 en op zon- & feestdagen van 10u00 -12u00. 

Contact: 
E-mail: DierenbeschermingMeetjesland@skynet.be. Hou er rekening mee dat de mails niet direct beantwoord worden aangezien ze max. 1 x per dag of om de 2 dagen bekeken worden. Thuis beschikken wij ook niet altijd over alle info van de honden.

Telefoon: 09/253 29 93 (vanuit NL: 0032-9 253 29 93) Telefonisch kan men al uw vragen beantwoorden en heeft men de fiches van de hond direct bij de hand.

Interesse in een van onze honden? 
Dan verwachten wij u graag na telefonische afspraak voor een kennismaking en bijbehorende wandeling. Neem daarvoor aub ruim de tijd voor want een hond adopteer je niet op 10 min. Neem snel contact met ons op per telefoon: 09/253 29 93

Een optie op de hond nemen? 
Een optie wordt enkel telefonisch gegeven en is normaal gezien voor 24u tenzij anders overeengekomen met de verantwoordelijke (vb. voor Nederlandse adoptanten of mensen die van ver komen). 

Langskomen? 
Dit kan steeds tijdens de openingsuren. Indien je komt voor een specifieke hond, breng ons telefonisch op de hoogte van uw komst, dan reserveren we de hond tot u er bent. 

Adoptie? 
Na kennismaking en wandeling met de hond beslist u ter plaatse zonder enige verplichting of het al dan niet klikt en u tot adoptie overgaat. Heeft u al een hond, dan raden wij u aan deze mee te brengen naar het asiel om kennis te maken met de asielhond.

Inbegrepen: 
Bij adoptie heeft de hond een chip, een Europees paspoort en de nodige vaccinaties gekregen (normale wettelijk verplichte cocktail : hondenziekte/ hepatitis/ parvo/ kennelhoest en een extra vaccinatie voor rabies). 

Betaling? 
Betaling met Bankcontact (of pinnen) kan helaas nog niet in het asiel. Gelieve de adoptieprijs cash te betalen. 

Extra: 
Als extra service kan adoptie ook op zondag en op feestdagen, maar dan enkel in de voormiddag van 10u00-12u00. 

Onze andere honden kan je vinden op onze: 
• Facebookpagina: https://www.facebook.com/groups/87484182279/

My looks
Dog
Mechelse Herder
Male
Young dog
Large dog (21-50kg)
Social attitude
Not OK with kids (-10yrs)
Not OK with kids (+10yrs)
Dog friendly
Unknown with cats
Living with your family
Normal energy level
House trained
Travel by car is ok
Can be alone for a few hours
Medical ID
Vaccinated
Microchipped
Desexed
Wormed
Not heart worm treated